Ormliden

Med naturen inpå knuten....

följ stigen till sjön!

Sitt inne och mys...

eller åk på utflykt!

Somna till skogens ljud...

eller dra för och spela hög musik!

Den perfekta basen...

för upptäckter i Småland!

Välkommen!

Ormliden är ett charmigt och nyrenoverat torp från 1800-talet som hör till gården Salshult. Det ligger helt avskilt men ändå nära landsvägen, med bäcken, små åkrar och körsbärsträd runt omkring. Det är nära till två sjöar; Galten och Saljen. I Galten finns badbrygga, omklädningsrum och roddbåt, och i Saljen finns fina möjligheter till båtturer, fiske och bad. Roddbåt kan lånas efter överenskommelse med hyresvärden.

5+1 (extrasäng)

Vi har högsäsongspriser mellan 13 juni och 26 augusti.

Pris per natt: 1200 kr.

Pris per vecka: 5900 kr. Vid bokning av två eller fler veckor i följd ges en rabatt på 500 kr per vecka.

Vid bokning per vecka är lördag bytesdag.

Vi har lågsäsongspriser från 1 januari till 12 juni samt från 27 augusti till 31 december

Pris per natt: 1000 kr.

Pris per vecka: 4900 kr. Vid bokning av två eller fler veckor i följd ges en rabatt på 500 kr per vecka.

Vid veckobokning är lördag bytesdag.

Från och med 1 september till och med 31 maj går det också att hyra huset per månad.

Du får tillträde till stugan efter kl. 15 på ankomstdagen och ska lämna den senast kl. 11 på avresedagen.

Nyckeln kan hämtas och lämnas i Stenbergabutiken eller på Salshult, efter överenskommelse.

Handduk- och lakanset 150 kr per person.

Slutstädning 800 kr.

Rökning och husdjur är inte tillåtna inomhus.

Vi förutsätter att du tar väl hand om Ormliden. Vid eventuell skada står hyresgästen kostnaden. Kontakta oss omgående om någon skada inträffar.

Ni får inte upplåta bostaden till någon annan under hyrestiden.

Om inte slutstädning har bokats, så ska huset lämnas väl städat, se instruktion på plats. I annat fall faktureras en städavgift på 1200 kr.

Huset är på cirka 90 kvadratmeter och har två och ett halvt rum och kök. Det finns en dubbelsäng (180 cm) och tre enkelsängar (90 cm), en extrasäng kan också ställas fram om så önskas. Vardagsrummet har fönster åt tre håll och där finns en kamin, soffa och tv. I köket finns matplats för sex personer och fönster åt två håll. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med ugn, diskmaskin och mikrovågsugn. Badrummet har dusch och tvättmaskinen står i ett utrymme med ingång från hallen. I huset finns även trådlöst bredband.

Utomhus finns grill och utemöbler och en barnvänlig trädgård med möjlighet till mycket lek. När du hyr huset har du också tillgång till 2 vuxencyklar varav en med barnsadel och 3 barncyklar i olika storlek.

Vill du plocka bär, svamp eller bara traska omkring i skogen? Vi kan alla stigar och vet var och när du kan hitta fina hallon och smultron.

Det finns väldigt mycket att uppleva precis inpå knuten. Oavsett vilken ide du har eller vad du vill upptäcka, så tipsar vi gärna.


Fiska

Det finns flera sjöar i absoluta närområdet för den som vill fiska. I Galten finns möjlighet att låna en roddbåt och i Saljen går det att hyra båt med eller utan motor. Saljen ingår i Saljenbygdens fiskevårdsområde och fiskekort kan köpas i Stenbergabutiken eller på webben.

Bada

Bada från brygga eller klippa –  i Galten och Saljen finns många möjligheter till härliga bad. I Stenberga, Nye och Trollebo finns kommunala bad med brygga och omklädningsrum. Välkommen i plurret!

Paddla

Finns det något skönare sätt att komma nära naturen än att paddla? I våra trakter finns många fina sjöar att utforska med paddel eller varför inte ta en tur på Emån. Kanoter finns att hyra på flera ställen, bl.a. på Trollebo gård (8 km) och hos Ramoa i Ramkvilla (40 km). Mer info finns också på destinationvetlanda.se.


Kontakta oss om du vill veta mer om Ormliden eller boka

Du kan mejla, ringa eller använda kontaktformuläret för att få mer information och boka. Bokningen är inte klar förrän du har fått en bekräftelse av oss.

Välkommen!

Vår kontaktsida

Salshult

574 97 Vetlanda

Telefon: +46 70 604 00 53

info (a) salshult.se